Visitar la «COVA URBANA DE TARRAGONA», us ofereix passar tres hores en el subsòl de Tarragona. Recórrer galeries i sales que van ser desconegudes en la seva majoria fins al seu re-descobriment l’any 1996.

 

La visita comença al mateix carrer Gasòmetre num.32  a on, un cop tots els participants a la visita han arribat, es baixa per unes còmodes escales a la darrera planta del pàrquing.

S'entra al vestidor i, després de posar-vos els neoprens i els cascs amb la corresponent il·luminació el guies us impartiran unes nocions bàsiques de com superar les poques dificultats que us podeu trobar al llarg del recorregut.

 

Clica la imatge per fer-la més gran

AQUI COMENÇA L’AVENTURA !!! 

Després de baixar quatre graons, us acollirà una galeria que van excavar els romans a principis de l’Era Cristiana. Caminareu per ella fins trobar un petit pou que és l’entrada natural a la Cova   

galeria

 

Davallareu un parell de pous que us portaran a la primera sala, plena d’aigua en tota la seva superfície. Un petit pas sifonat, condueix a la Sala Benso i, un tercer pas submergit fàcil de travessar us portarà a la gran «SALA J.Mª FORNE». 

 

A partir d’aquí, diversos passadissos, gateres i galeries, us conduiran a la «SALA MAGINET» on, en el seu extrem nord-est, comença el gran misteri de la Cova: La «SALA *RIVEMAR» encara en exploració per part de l’equip d ’espeleo-bussejadors del club.

 

Aquí acabarà el vostre recorregut però no l’aventura ja que, el retorn el fareu per una ruta diferent que comença per la GALERIA DEL FANG, un espectacular tub de pressió que recorrereu a mitja alçada amb l'ajut d'un passamà de corda. Superada aquesta galeria, podreu veure l'ESFINTER una estretor quasi inaccessible a la que s'arriba superant un pas esculpit per l'aigua que forma una circumferència quasi perfecta. Després de davallar uns pocs metres, arribareu a la part occidental de la Sala J. Mª Forné i poc després a La Platja,  on a dins de l'aigua us traureu el fang que heu acumulat als neoprens i les botes.

 

Un cop raonablement nets, evitareu el segon sifó endinsant-vos per una gatera que fa les delícies de tothom fins arribar al Llac Benso. La sortida cap a l'exterior la fareu travessant el primer sifó i remuntant els dos pous que heu davallat a l'entrada.

Un cop al recinte que dona accés a la Cova, us ruixarem amb una mànega per acabar de netejar els neoprens abans d'anar al vestidor i posar-vos la roba de carrer.

Quan de nou veieu la llum del sol, haureu romàs unes hores avançant per sota dels carrers de Tarragona absents del brogit dels cotxes i de l'enrenou de la ciutat i, de ben segur que, satisfets d'haver viscut una experiència que ha fet que molta gent s'hagi interessat per tot allò que envolta el món espeleològic.

Si vols viure aquesta experiència, posa’t en contacte amb nosaltres!


Si vols conèixer la Cova Urbana de Tarragona, sols has de posar-tete en contacte amb nosaltres. Resoldrem els teus dubtes i podràs concretar tots els detalls.

Contacta amb nosaltres mitjançant:

  • Als telèfons  633 603 244 (Visites Cova Urbana) - 607 568 815 (Josep Lluis)  -  633 52 55 07 (Marc) - l'horari d'atenció d'aquest darrer mòbil és de 13:30 a 15:00h i de 21:30 a les 23:00h
  • Un correu-electrònic a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Les visites es realitzen exclusivament els caps de setmana, dissabtes o diumenges.