Visitar la «COVA URBANA DE TARRAGONA«, us ofereix passar tres hores en el subsòl de Tarragona. Recórrer galeries i sales que van ser desconegudes en la seva majoria fins al seu re-descobriment l’any 1996.

La visita comença al mateix carrer Gasómetre descendint a la ultima planta del pàrquing del numero 32. (foto nº 1 i nº 2).

Imatge 2 Imatge 1 Imatge 3
Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3


Després de canviar-vos i rebre unes elementals instruccions per part dels guies, us acollirà una galeria que van excavar els romans a principis de l’Era Cristiana. De sobte, trobareu un petit pou que és l’entrada natural a la Cova.

¡¡¡¡ AQUI COMENÇA L’AVENTURA !!! 

Davallareu un parell de pous que us portaran a la primera sala, plena d’aigua en tota la seva superfície. Un petit pas sifonant, condueix a una altra sala i, un tercer pas submergit facil de travessar us portarà a la gran «SALA J.Mª FORNE». (fotos nº 5, 6, 7, 8 i 9).

Imatge 4 Imatge 5 Imatge 6
Imatge 4 Imatge 5 Imatge 6
Llac Cova Urbana Imatge 8 Imatge 9
Imatge 7 Imatge 8 Imatge 9


A partir d’aqui, diversos passadissos, gateres i galeries, us conduiran a la «SALA MAGINET» on en el seu extrem nord-est, comença el gran misteri de la Cova: La «SALA *RIVEMAR» encara en exploració per part de l’equip d’espeleo-bussejadors del club. (fotos nº 10, 11 i 12).

Imatge 10 Imatge 11 Imatge 12
Imatge 10 Imatge 11 Imatge 12

Aqui acabarà el vostre recorregut però no l’aventura ja que, el retorn es fa per una ruta diferent per la qual veureu els diferents fenòmens geologics que han donat forma a aquesta cova tan singular.


Tres hores mes tard, i després de posar-vos la roba de carrer, veureu la llum satisfets d’haver viscut una experiència que a molta gent l’ha fet interessar-se pel món de la Espeleologia.

Si vols viure aquesta experiència, posa’t en contacte amb nosaltres!