La Societat d’Investigacions Espeleològiques de Tarragona (S.I.E.T) és un club no només dedicat al món de l’espeleologia, sinó que també practica altres esports d’aventura, com el descens de barrancs i engorjats, i l’espeleo-busseig.

El club SIET es va fundar l’any 1983 per part d’un grup d’espeleòlegs, entre els quals trobem membres que eren instructors i monitors de l’Escola Catalana d’Espeleologia. Dos anys desprès, el Club va participar en l’exploració que va assolir per segona vegada la integral més profunda del mon.

Com una altra fita a destacar, és la exploració al EXCABU 87, l’any 1987 on es va assolir la segona profunditat més gran del mon.

Després van passar uns anys de declivi per a l’entitat, que es va reactivar gràcies al descobriment de la Cova Urbana de Tarragona, l’any 1998.

L’any 1999, l’entitat va rebre el premi Mossèn Norbert Font i Sagué al Millor Treball d’Investigació realitzat a Catalunya. En poc temps el Club s’ha convertit en un dels més importants de Catalunya gràcies a la seva estreta col-laboració amb la Federació Catalana d’Espeleologia.