La Societat d’Investigacions Espeleològiques de Tarragona( S. I. E. T.) és un club no solsament dedicat al món de l’espeleologia, sinó que també practica altres esports d’aventura, com el Descens de Barrancs i Engorjats, i l’Espeleo-Busseig.

El club SIET es va fundar l’any 1983 per part d’un grup d’espeleòlegs, entre els cuals trobem membres que eren instructors i monitors de l’Escola Catalana d’Espeleologia. Dos anys desprès, el Club va participar en l’exploració que va assolir per segona vegada la integral més profunda del mon.

Com una altra fita a destacar, és la exploració al EXCABU 87, l’any 1987 on es va assolir la segona profunditat més gran del mon.

Desrpès van passar uns anys en decliu per a l’entitat, que es va reactivar gràcies al descobriment de la Cova Urbana de Tarragona, l’any 1998.

L’any 1999, l’entitat va rebre el premi Mossén Norbert Font i Sagué al Millor Treball d’Investigació realitzat a Catalunya. En poc temps el Club s’ha convertit en un dels més importants de Catalunya gràcies a la seva estreta col-laboració amb la Federació Catalana d’Espeleologia.