Consulteu NORMATIVA I FORMULARIS 

CAL ALGUNA PREPARACIÓ FÍSICA ESPECIAL?

No és una cavitat que requereixi una preparació tècnica especial però, si presenta una certa exigència física que requereix un mínim de forma física. Al llarg de la activitat cal grimpar i desgrimpar obstacles a més de superar algun pas estret on la fatiga pot fer patir massa al visitant que físicament no compleixi els mínims. 

HI HA ALGUN LÍMIT D’EDAT?

Per raons de seguretat, el límit ho establim per sobre dels 10 anys i tinguin una alçada mínima de 1,50 mts. Aquest límit també obeeix a la no disponibilitat de neoprens per segons quines talles infantils. Quant a les persones d’edat, el límit fixat és de 70 anys sempre que compleixin el comentat al paràgraf de preparació física.

CAL SABER NEDAR I/O BUSSEJAR?

És preferible que se sàpiga nedar encara que sigui de forma elemental. En qualsevol cas, la cova esta instal·lada perquè si algú no sap, entre les cordes i l’ajuda dels guies, sigui un requisit fàcilment obviable. Tampoc cal saber bussejar. Els dos petits passos sifonats, se superen amb cordes guia. A més els/les guies ajuden a superar-los donant la ma al visitant.

QUANT TEMPS DURA EL RECORREGUT?

Al voltant de 3 hores i mitja si bé, aquest temps pot escurçar-se o allargar-se en mitja hora depenent del numero de visitants del grup, així com de les aptituds dels mateixos.

QUE CAL PORTAR?

Nosaltres posem els neoprens i els cascos amb il·luminació. El visitant, només ha de portar calçat esportiu i mitjons amb cert gruix per entrar en la cova. Tanmateix, es recomana roba interior vella ja que el fang pot fer malbé roba nova.Per a la sortida, cal tenir calçat sec i roba interior seca, tovallola, pinta, etc…

PODEN ENTRAR LES PERSONES AMB CLAUSTROFÒBIA O AMB TEMOR A ESPAIS TANCATS?

La cova, és àmplia. Moltíssim més que qualsevol habitatge. És per això que no s’experimenta cap procés de nervis per aquests motius. En qualsevol cas, els/les guies estan suficientment experimentats per detectar qualsevol principi de pànic que es pugui produir. En aquest cas, s’acompanya a la persona en qüestió a la sortida.

HI HA ALGUN TIPUS DE PERILL EN EL RECORREGUT?

Tan sol passos i sales inundades que estem explorant actualment presenten un risc mitjà/alt, però en cap cas es porta als visitants a aquestes zones. Per aquest motiu, la visita a la Cova es una activitat força segura

SI ESTA PLOVENT, ES REALITZA IGUAL LA VISITA?

Si. Aquesta cova és una cavitat pràcticament fòssil i no experimenta grans crescudes. El nivell de l’aigua, oscil·la +/- 25 centímetres pel que la pluja, per intensa que sigui, no afecta al seu nivell de forma perillosa.

JA QUE CAL BANYAR-SE, ES POT MENJAR ABANS DE L’ENTRADA?

No solament es pot menjar sinó que, es recomana la ingestió d’aliment quant més ric en calories millor.

QUANTES PERSONES PODEN FORMAR ELS GRUPS DE VISITES?

El numero mitjà de persones és de vuit més els dos guies. 

EN QUINS DIES I HORARIS S’ORGANITZEN LES VISITES?

Les visites s’organitzen els dissabtes i/o diumenges. L’hora de trobada és a les 09:30h.